fbpx
Volkswagen Touareg 3,0 TDI V6 1. gen. recenzia skúsenosti

Volkswagen Touareg 1. generácie nemá v oblasti spoľahlivosti práve najlepšiu povesť. Sú však tieto „fámy“ pravdivé? O svoje autentické skúsenosti sa podelil čitateľ Lukáš, ktorému Volkswagen Touareg 3,0 TDI V6 z roku 2009 robí spoločníka už niekoľko desiatok tisíc kilometrov.

  • Značka a model – Volkswagen Touareg
  • Rok výroby – 2009 (1. generácia)
  • Motorizácia a výkon – 3,0 TDI V6 (176 kW, 550 Nm)
  • Počet najazdených kilometrov pri kúpe – 180 000
  • Počet aktuálne najazdených kilometrov – 257 000
Volkswagen Touareg 3,0 TDI V6 recenzia skúsenosti

Plusy

Auto má veľa plusov, aj keď veľa ľudí možno nebude so mnou súhlasiť. Ja na to auto nedám dopustiť. Jedným z hlavných pozitív je pre mňa priestrannosť a mohutnosť interiéru. Sedačky sú pohodlné aj na dlhé trasy. Ďalším plusom je výkon. 176 kW sa nemusí na prvý pohľad javiť ako dostatočný výkon pri pohotovostnej hmotnosti 2,5 tony, ale krútiaci moment, ktorý je, mimochodom, rovnaký ako v Nissane GT-R, je viac ako postačujúci. Reakcie na plynový pedál sú takmer okamžité a záťah je slušne citeľný. Veľkú nádrž (100 l) by som neoznačil za až také veľké plus, keďže spotreba je celkom vysoká a nádrž sa dosť rýchlo vyprázdni. Ale je dobré, že tam nie je menšia.

Mínusy

Hlavným mínusom auta sú prevádzkové náklady. Bežná výmena oleja a filtrov vás vyjde o niečo drahšie ako pri dnešných pseudo-SUV. Samostatnou kapitolou sú brzdy a spotreba. Vzhľadom na váhu auta sa brzdy opotrebujú o niečo rýchlejšie. Spotreba by pri takomto vozidle nemala nikoho prekvapiť, dostať sa pod 10 l/100 km je veľmi náročné. Pri bežnom užívaní treba počítať od 11 do 12,5 l/100 km. Ako mínus Touaregu tiež vnímam málo miesta na nohy na zadných sedadlách. Pri veľkosti auta to mohlo byť o niečo lepšie.

Spoľahlivosť

Ako je na tom Volkswagen Touareg 3,0 TDI V6 1. generácie so spoľahlivosťou? Podľa mojich skúseností je auto spoľahlivé. Neprekvapili ma žiadne náhle závady, ani žiadne vážne veci sa na ňom nepokazili. Najväčší problém bol EGR ventil, ktorý odišiel po cca 215 000 km, ale s tým treba počítať. Prevodovka radí bezchybne, nepodradzuje zbytočne, ani nepotrebne skoro neradí nahor.

Dostupnosť servisu a náhradných dielov

Dostupnosť dielov je bezproblémová, aj keď si za pohodlie pravého SUV treba priplatiť.

Záverečné odporúčanie

Celkovo by som Volkswagen Touareg 1. generácie s touto motorizáciou určite odporučil. Možno nebude pravým SUV pre každého, ale fanúšikov značky určite poteší. Svojmu Touaregu dávam celkové hodnotenie 8/10 bodov.

Páčila sa vám krátka recenzia na 2009 Volkswagen Touareg 3,0 TDI V6 a autentické skúsenosti jeho majiteľa? Rovnakú recenziu môžete na svoje auto kedykoľvek napísať aj vy a poradiť tak tisíckam čitateľov! Recenziu a skúsenosti so svojím autom môžete napísať tu – https://dominiccars.sk/napisat-recenziu-skusenosti/ .

Pozri tiež: