fbpx
2009 Škoda Superb 3,6 FSI test recenzia skúsenosti

Škoda Superb 2. generácie s motorom 3,6 FSI V6 sa dnes dá zohnať za veľmi zaujímavé ceny. Je však dobrou kúpou? Majiteľ Filip sa podelil so svojimi cennými skúsenosťami.

  • Značka a model – Škoda Superb 3,6 FSI
  • Rok výroby – 2009 (2. generácia)
  • Motorizácia a výkon – 3,6 FSI benzín (191 kW, 350 Nm)
  • Počet najazdených kilometrov pri kúpe –  277 000
  • Počet aktuálne najazdených kilometrov –  308 000

Plusy

Jednoznačne benzínový 6 valec pod kapotou… Dlho som váhal nad kúpou, ale nakoniec som nechal hovoriť svoje srdce. Auto neohúri nejakou extrémnou dynamikou oproti iným autám s podobným výkonom, ale ten zvuk a prejav motora je jedinečný. Po jemnej úprave výfuku z toho naozaj ide až strach. Pomerne som spokojný aj so servisom. Na aute som menil po predošlom majiteľovi pomerne veľa a na to, aké veci sa menili, to nebolo až také drahé (komplet predná a zadná náprava, katalyzátory, lambda sondy). V aute je kopec miesta, pohodlný interiér. Na diaľnici ide ticho, kultivovane a je radosť v ňom cestovať.

Mínusy

Malá nádrž. To je jediná vec, ktorá mi vyslovene vadí. Pri priemernej spotrebe 11-12 l/100 km sa dá maximálne spraviť okolo 400-450 km, a to tiež pri optimálnej rýchlosti.

Spoľahlivosť

Motor je veľmi spoľahlivý, nemá konštrukčné vady. Viac hnevá DSG, ktoré už aj u mňa začína mať prejavy opotrebenia.

Dostupnosť servisu a náhradných dielov

Všetko je dostupné a ľahko zohnateľné, keďže dvojkových Superbov behá veľa.

Záverečné odporúčanie

Auto ako také ma veľmi baví… Úžasný zvuk, kultivovaný motor, ktorý vydrží veľmi veľa. Čo môže hnevať, je naozaj asi len dojazd, ktorý na limuzínu tohto typu nie je dostačujúci. Ostatné veci ako u iného auta. Kto sa stará, má pokoj, kto nie, má problém.

Svojmu autu dávam celkové hodnotenie 9/10 bodov.

Páčila sa vám krátka recenzia na 2009 Škodu Superb 3,6 FSI V6 a autentické skúsenosti jej majiteľa? Podobnú recenziu môžete na svoje auto kedykoľvek napísať aj vy a poradiť tak tisíckam čitateľov! Recenziu a skúsenosti so svojím autom môžete napísať tu – https://dominiccars.sk/napisat-recenziu-skusenosti/ .