fbpx
Škoda Octavia 1.6 TDI 3. gen. recenzia skúsenosti

Škoda Octavia 3. generácie patrí už dlhodobo medzi bazárové „trháky“ a v dnešnej dobe ju viete zohnať za skutočne dostupné ceny. No je skutočne tak výhodná, ako sa na prvý pohľad zdá? Čitateľ Dominik sa vo svojej recenzii podelil s jej základnými plusmi a mínusmi.

  • Značka a model – Škoda Octavia
  • Rok výroby – 2013 (3. generácia)
  • Motorizácia a výkon – 1.6 TDI (77 kW, 250 Nm)
  • Počet najazdených kilometrov pri kúpe –  68 000
  • Počet aktuálne najazdených kilometrov –  75 000
Škoda Octavia 1.6 TDI 3. gen. recenzia skúsenosti

Plusy

Nakoľko sa jedná o verziu liftback, tak veľmi fajn je veľkosť batožinového priestoru. Čo sa týka motorizácie, motor 1.6 TDI je oproti 1.9 TDI výrazne tichší, čo je určite pozitívna vlastnosť. 🙂 Jazdné vlastnosti sú pomerne dobré, auto sa nenakláňa, drží v zákrutách celkom slušne. Výkon auta je dostačujúci, nie je to žiaden závodník, ale účel splní. A nezľakne sa ani športovej jazdy.

Mínusy

Auto má pomerne slabo odhlučnený interiér, je to niekedy nepríjemné, najmä pri vyšších rýchlostiach. Za ďalšiu nevýhodu považujem dĺžku vozidla, hlavne pri parkovaní, ale predsa len, pri tejto kategórii auta je to bežná vec. Uvítal by som zadné parkovacie senzory, prípadne kameru.

Spoľahlivosť

Auto mám pomerne krátku dobu, takže čo sa spoľahlivosti týka, neviem moc posúdiť, ale zatiaľ sa nepokazilo nič a dúfam, že sa ani nepokazí. 🙂

Dostupnosť servisu a náhradných dielov

Nakoľko sa jedná o Škodovku, tak diely sa dajú zohnať pomerne ľahko a ich cena nie je veľká.

Záverečné odporúčanie

Auto by som rozhodne odporučil ľuďom, ktorí nehľadajú úplný luxus na kolesách, ale v prvom rade funkčné a praktické vozidlo, čo Škoda Octavia tretej generácie určite je. Svojmu autu dávam celkové hodnotenie 8/10 bodov.

Páčila sa vám krátka recenzia na 2013 Škodu Octavia 1.6 TDI a autentické skúsenosti jej majiteľa? Podobnú recenziu môžete na svoje auto kedykoľvek napísať aj vy a poradiť tak tisíckam čitateľov! Recenziu a skúsenosti so svojím autom môžete napísať tu – https://dominiccars.sk/napisat-recenziu-skusenosti/ .

Pozri tiež: